Searching Inventory...

1952 Jaguar

 • 831 KM
 • Transmission:

  Manual
 • Exterior:

  Zilver
 • Interior:

  Rood
  XK120 OTS

  Jaguar XK120 OTS in Special Equipment (SE) uitvoering. In absolute topstaat! Deze auto is tot in detail gerestaureerd tot het hoogst denkbare niveau.  Gedurende vier jaar is deze XK120 met veel passie en professionaliteit tot een  onbetwistbaar concoursniveau  gebracht.

  Deze originele LHD auto heeft matching numbers and matching colours.

  Volgens het Jaguar Heritage certificaat is deze auto oorspronkelijk geleverd in Los Angeles USA.  Via een omzwerving in Frankrijk is deze auto vier jaar geleden in Nederland terecht gekomen, waarna eerder genoemde restauratie heeft plaatsgevonden. Dit proces is uitvoerig gedocumenteerd d.m.v een fotoreportage  en vele facturen. Sinds deze restauratie is er slechts 831 km met de auto gereden.

   

  De originele motor heeft 180 pk (SE) en is compleet gereviseerd met onder andere nieuwe cilinders en zuigers in de originele maat. Voor het rijcomfort is de auto voorzien van een nieuwe 5-speed versnellingsbak (Guy Broad), de originele versnellingsbak (en aandrijfas) worden in een krat meegeleverd. Dit geldt ook voor de originele voorremmen welke zijn geupgraded naar schijfremmen.

  Verder is de auto voorzien van een extended pedalbox zodat de auto ook geschikt is voor lange mensen.

   

  De spaakwielen zijn origineel af fabriek geleverd. Ook heeft de auto een compleet  “weather equipment” , incl zijruiten met bijbehorende stowage bag. Ook een tonneau cover is bij de auto aanwezig.

   

  Voor een uitvoerige uitleg omtrent de gedane werkzaamheden verzoeken wij u contact met ons op te nemen, zodat wij u tot in detail kunnen informeren hoe dit prestigieuze project met de grootst mogelijke vakmanschap is uitgevoerd.

   


Showroom

De Overmaat 90
6831 AJ Arnhem
Visit by appointment only

Please contact us

Martin Bax
+31(0)624651044
Adri de Koning
+31(0)653283538

info@complimentcars.nl